Donderdag Het gaat stromen! Letterlijk en figuurlijk

8 mei 2025 - Nairobi, Kenia

Het stroomt overal, ook in mijn werk: de combinatie van verhalen vertellen in de klassen en share to connect training aan de teachers. Vandaag regent het weer vreselijk en eigenlijk blijft iedereen binnen, vooral vanwege de zandweggetjes die beken worden. Kleine riviertjes met hopelijk stepping stones en anders...natte voeten. Maar alle kindertjes en de leraren gaan ook, dus kom op Eggink je bent niet van was 😜 met een rode doek als bescherming kwam ik in de school. En dan, natuurlijk, het verhaal van roodkapje ,nu bekent bij de teachers. Nu sprak ik met ze af erbij te blijven om er daarna over te praten. Het ging echt leuk en interessant te zien hoe hij vroeg om het verhaal terug te halen: handen op je oren en ogen dichten ze kwamen met antwoorden. Was wel grappig toen ik Josphet, de teacher vroeg ze te vertellen dat het maar goed was dat roodkapje niet obedient was, anders hadden we geen verhaal. Dat vond hij toch wel lastig om te vertalen... Er wordt hier veel aandacht besteed aan hoe je je moet gedragen.

De Share to connect gaat zo goed. Vandaag gewerkt met creating a fictional narrative. Ze deden mee en in twee groepjes hebben ze een klein verhaaltje geschreven van een goede en een slechte dag van het character wat we creëerden. Ze hebben echt hard gewerkt en het zelfs voor de groep verteld. Ik ben zo trots en zo vol vertrouwen. Het werkt echt, deze methode. Morgen de tree of live, spannend

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Ton:
    9 mei 2025
    Lekker bezig! Ken je het verhaal van de regen die de olifant wilde straffen omdat hij zich sterker achtte dan de regen. De regen vertrok als straf en liet de olifant in droog land.
  2. Juliette Eggink:
    Nice!!!!
  3. Lo:
    9 mei 2025
    Wow, wat een inspiratie vanuit jou pen! en wat je meemaakt, onderneemt etc.
  4. Juliette Eggink:
    Dank
  5. Ton:
    9 mei 2025
    Dat valt wel mee. Koffie bij Sjer en vanmiddag De Sluis.
  6. Mimi, Zsolt en Zaya:
    9 mei 2025
    Zo…ik heb eindelijk al je verhalen kunnen lezen.
    We rijden door Zambia en ik heb ze hardop voorgelezen in de auto aan Zsolt&Zaya.

Ik moest af en toe even stoppen met praten door de brok in mijn keel of om hardop te lachen.

Je schrijft fijn! Maar vooral.. wat maak je veel mee en wat doe je mooi werk. We kunnen niet wachten om alles zelf te mogen zien en Dorcus te ontmoeten.

Dikke trotse knuffel en tot heel snel!
  7. Juliette Eggink:
    🤗🥰
  8. Ton:
    9 mei 2025
    Dat wordt een emotionele ontmoeting. 🤩