Woensdag inRight to play

7 mei 2025 - Likoni, Kenia

Ik kom net van de school waar ik me weer gestort heb op verhalen vertellen en geluisterd naar hun liedjes maar ook het opdreunen van ideologische teksten zoals child rights, meende ik te horen, en leefregels. Het vertellen van verhalen blijft leuk. Maar behalve vragen welke betekenis het heeft kom ik nog niet. Misschien voor volgende week iets verzinnen. Ik blijf het bezig zijn in de school lastig vinden. Het is overweldigend en zo boven op elkaar. De focus is gericht op leren, vanaf een jaar of 3. Er is weinig ruimte voor spelend leren of creativiteit.

Vanmiddag weer 'share to connect' met de leraren. Ze wilden graag de energizer, dus hoe klein de ruimte ook was, we hadden lol! Daarna 'hero's journey '. Na mijn eigen verhaal zijn ze zelf aan het werk gegaan met foto uit hun mob en het werkte, joepie. Ze ervaarden om op deze manier met elkaar iets persoonlijks te delen. Ze durven het nog niet in de groep, maar wie weet!

1. Mira:
    7 mei 2025
    Wat klinkt dat geweldig en bijzonder Juul, de Share to Connect met de leraren.
    Leuk zo met je mee te kijken!
  2. Juliette Eggink:
    7 mei 2025
    Ja..best spannend..er gebeurd zoveel dat ik niet versta. Ze zijn heel enthousiast maar ook verlegen, dus lastig om te pijlen. Ik ga stug door.
  3. Ton:
    7 mei 2025
    Ik begrijp het. De kloof tussen onze onderwijscultuur (van de laatste 50 jaar) en die van de Kenianen is groot. Erg moeilijk voor jou denk ik.