Verhalen
Een vrouw vertelde me dat ze vindt dat iedere vrouw beter af is met een man. Als single Mother word je gediscrimineerd en voor hoer uitgemaakt. Ik was verbaast, ze vertelde dit terwijl ze bezig is voor RoH. Ik ging in gesprek en stelde vragen. Women empowerment is soms ver te zoeken. Mannen maken vaak de dienst uit. Dorcus vertelde me dat ze een tijdje geleden onderzoek had gedaan bij prostituees. Ze had zich uitdagend gekleed en vele gesprekken gevoerd. Soms vond het gesprek plaats in een prachtig eigen huis. 20% doet het vrijwillig en met veel winst. 80% is in en in triest. Er is vaak geen weg terug met veel misbruik en HIV Aids. Dit onderzoek was een van de redenen dat ze RoH heeft opgericht.
Een ander verhaal komt voort uit een moment dat uit de school achter haar huis enorm geschreeuw komt. Hier wordt flink geslagen. Ik vroeg me af hoe de community hiermee omgaat. Je zit hier boven op elkaar en hoort echt alles. Het blijkt dat de moslim school andere regels hanteert dan zij. Zeis destijds op de school afgestapt en heeft het aangekaart. Ze zijn geen vrienden maar het heeft geholpen. Overigens gaan hier de verschillende religies heel relaxt met elkaar om. Kunnen wij nog wat van leren